Cena:

Myšlienka vyrobiť prírodne sladké víno nás napadla v novembri 2Ol3. S výrobou sme nemali žiadne skúsenosti.

Kvalita hrozna bola veľmi dobrá. Vyrobili sme sitá na ktorých sme bezchybné strapce sušili v podkroví našej prevádzky. Hrozná po 6 mesiacoch zhrozienkovateli, získali výbornú chuť, ale boli vhodné skôr do koláča. Lisovať sa už nedali. Spásonosnou sa nám zdala macerácia hrozienok suchým Alibernetom z toho istého ročníka. Zaliali sme preto vysušené hrozienka  súdkom mladého Alibernetu a nechali lúhovať. Následne sme víno scedili a nechali zrieť v nereze 24 mesiacov.

V komplexnej aróme v začiatku dominujú čierne olivy, postupne sa pridávajú vône čierneho ovocia. Chuť je veľmi sladká a ovocná, nasledovaná príjemnými vyzretými trieslovinami typickými pre túto odrodu.

Po veľmi pozitívnom hodnotení verejnosťou, sme sa rozhodli robiť tento štýl vína v každom prajnom ročníku. 

Objem: 0,375 l

Alkohol: 12 %

Zbytkový cukor: 158 g/l

 

 

 

Kategória: Červené víno